nytt_vikariat_2_1800x888
Nyheter

Vi söker en digital redaktör

Nu söker vi en driven digital redaktör med ansvar för att skapa relevant content som engagerar! Detta är ett vikariat på heltid under 4 månader, med start omgående. För rätt person finns det goda möjligheter till förlängning.

Om uppdraget

Nu söker vi på Chiffer en driven digital redaktör med ansvar för att skapa relevant och engagerande content för en av våra största kunder. Företaget har satsat stort på content marketing vilket inkluderar en blogg/onlinemagasin, filmer, nyhetsbrev, sociala kanaler och magasin. Som digital redaktör säkrar du all aktivitet i kundens alla kanaler och att innehållet är engagerande och driver varumärket i rätt riktning. Du ingår i ett team och tillsammans driver ni små och stora projekt. Uppföljning och analys av våra aktiviteter och kampanjer är naturliga inslag i arbetet.

Rollen i korthet

  • Fungera som redaktör för en av våra största kunder.
  • Ansvara för content planering.
  • Ansvara för digitala produktioner gentemot våra kunder.
  • Ansvara för redaktionell kvalitet och idéhöjd.
  • Beställa och ta hand om frilansmaterial, skriva egna texter, textredigera och publicera i kundens alla kanaler.

Om dig

Vi söker dig som gillar att redaktörsyrket förändras kontinuerligt. Du håller koll på digitala trender, nya plattformar och är aktiv i sociala medier. Du är också stilsäker och har bra redaktionell känsla. Vi tror att du har arbetat i några år som digital redaktör, gärna med fokus på kommunikation mot konsument. Du är van att ”tänka” innehåll i digitala produktioner och magasin. Du har ett kommersiellt tänk och är van att följa upp aktiviteter och kampanjer, för att uppnå bästa resultat för verksamheten.

Du är naturligt nyfiken på digital utveckling och trender med mycket god förståelse för hur sociala medier kan användas för att stärka företagets marknadskommunikation och övergripande affärsmål. Du är helt enkelt en person med superkoll.

För att lyckas i rollen och trivas hos oss är du van att arbeta i förändring där du enkelt kan leda dig själv och prioritera bland dina uppgifter. Du ser dig som en proaktiv och självgående person som vill vara en del av att skapa något nytt. Du har hög samarbetsförmåga och tycker om att ha roligt på jobbet. Hos oss välkomnas det att du tar egna initiativ och är proaktiv och delar med dig av din kunskap till dina kollegor.

Vi tror att du har minst 1-3 års erfarenhet av att framgångsrikt skapa content och varumärkesbyggande kommunikation för sociala medier. Kanske jobbar du idag på en byrå i en liknande roll. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att skapa rörligt material, i samarbete med formgivare och filmare. Kan du även skriva manus är det en bonus.

Du har en relevant utbildning inom marknad/kommunikation och har en förståelse för begrepp så som CTR, CPM, CPC, Engagement, Paid VS Organic Reach.

Om Chiffer

Chiffer är en av Sveriges främsta content marketing-byråer som flera gånger utsetts till Årets Byrå. Vi jobbar nära våra kunder och arbetar både digitalt och analogt och producerar innehåll för webbplatser, bloggar, onlinemagasin, digitala nyhetsbrev, sociala kanaler och tidningar. Vi tar även fram strategier för content marketing och gör workshops, studier och analyser i kombination med operativt genomförande.

Hos oss blir du en del av ett familjärt team som med stark gemenskap, arbetsglädje och engagemang arbetar tillsammans för att göra oss och våra kunder ännu bättre. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats där det är högt i tak och ges stor frihet. Idag är vi cirka 20 medarbetare på kontoret men räknar med att bli fler. Kanske är du en av dem?

Ansök nu, vi intervjuar löpande

Skicka CV och personligt brev till lotta.waller@chiffer.se

Artikeln senast uppdaterad: 1 februari, 2018
Kvalitet eller kvantitet?
Krönika: 12 Feb 2018

Kvalitet eller kvantitet?

Åsikterna går isär bland experterna i contentbranschen. En förespråkar få inlägg med hög kvalitet, en annan hävdar att kvantitet... Läs mer
Är Facebook på väg bort?
Nyheter: 06 Feb 2018

Är Facebook på väg bort?

Mer än hälften av alla svenskar använder Facebook dagligen och det är fortsatt det största sociala mediet i Sverige. Men det är... Läs mer
Skapa hunger hos den mätta konsumenten
Framgångsfaktorn: 28 Jan 2018

Skapa hunger hos den mätta

Postkodlotteriet har knäckt koden och fått många engagerade och lojala kunder, så här gjorde de. Läs mer
10 trender för sociala medier 2018
Kundnytta: 22 Jan 2018

10 trender för sociala medier

2017 bjöd på mer rörligt och ett större behov av att betala för att nå ut med sitt innehåll i sociala medier. Hur kommer 2018 att... Läs mer
SEO-optimera din webbsida
Kundnytta: 15 Jan 2018

SEO-optimera din webbsida

Följ dessa tolv steg så kommer din hemsida få mer trafik! Läs mer
Nyord 2017
Språkskolan: 12 Jan 2018

Nyord 2017

Trots fejkade nyheter och cringeiga dabklipp har vi tagit oss igenom 2017 och in i ett nytt år. Varje år presenterar Språkrådet... Läs mer
Det korta filmformatets år
Nyheter: 09 Jan 2018

Det korta filmformatets år

Det rörliga materialet i sociala medier blir kortare och kortare för att konsumenten ska orka titta. Nya grepp måste testas för... Läs mer
Insiktsdriven kommunikation
Kundnytta: 04 Jan 2018

Insiktsdriven kommunikation

Vi på Chiffer levererar content som vi vet genererar engagemang. Detta lyckas vi med genom att arbeta med smarta verktyg och att... Läs mer
SEO-trender 2018
Kundnytta: 04 Jan 2018

SEO-trender 2018

Nytt år och dags att börja fundera över vad vi kan förvänta oss av 2018 gällande sökordsoptimering. Läs mer