InstagramStories_1800x888
Kundnytta

Nyheter för Instagram Stories

För den som snabbt vill ha svar på något av sina följare på Instagram Stories är frågepollen en perfekt lösning. Vill du göra det extra snyggt finns också möjligheten att fånga upp färger i bilden för att skriva en matchande text.

Fråga dina följare!

Nu kan du enkelt skapa frågepollar i Instagram Stories där dina följare kan lägga sin röst. En möjlighet att fråga om snabba råd var du ska äta middag, vilka kläder du ska bära eller bara vilken glass som ser godast ut!

Efter att du valt foto eller video till din Story, klickar du på ”poll”-applikationen och placera den var du vill i bilden eller videon. Skriv sedan din fråga och välj vilka svarsalternativ som ska finnas till pollen.

När du har delat pollen med dina följare, kan de börja rösta och direkt se vilket alternativ som har fått flest röster. Kommer de tillbaka senare, kommer pollen att ha uppdaterats med det senaste resultatet.

För att själv ta del av resultatet, swipea uppåt på mobilen för att få upp en lista med dina följare, och se hur var och en har röstat. Och som för alla Stories, är pollen bara tillgänglig under 24 timmar.

Snygg färgsättning

En annan nyhet för att vara ännu mer kreativ med dina Stories är verktyget som gör att du kan välja färg utifrån bilden så att texten matchar.

Det fungerar som så att när du väljer färg till din text, dyker det upp en droppe längst till vänster. Använd den för att välja färg utifrån bilden eller videon och applicera den till din text eller ritfunktion.

För de med iOS finns också möjligheten att kunna placera applikationerna i mitten av bilden, tack vare blåa stödlinjer som dyker upp på skärmen.

Källa: Instagram press

Vill du veta mer om Instagram?
Stories i direktmeddelanden
Instagram Stories nu till desktop
Snapchat eller Instagram?
Ny annonsmärkning i Instagram
Kvinnor dominerar Instagram

CHIFFER JOBBAR VARJE DAG MED PUBLICERING PÅ OLIKA SOCIALA PLATTFORMAR. VILL DU HA HJÄLP ATT TA FRAM EN KANALSTRATEGI SOM TAR HÄNSYN TILL MÅLGRUPP, RÄCKVIDD OCH MÅNGA ANDRA ASPEKTER? KONTAKTA OSS!

Artikeln senast uppdaterad: 6 oktober, 2017
Kvalitet eller kvantitet?
Krönika: 12 Feb 2018

Kvalitet eller kvantitet?

Åsikterna går isär bland experterna i contentbranschen. En förespråkar få inlägg med hög kvalitet, en annan hävdar att kvantitet... Läs mer
Är Facebook på väg bort?
Nyheter: 06 Feb 2018

Är Facebook på väg bort?

Mer än hälften av alla svenskar använder Facebook dagligen och det är fortsatt det största sociala mediet i Sverige. Men det är... Läs mer
Skapa hunger hos den mätta konsumenten
Framgångsfaktorn: 28 Jan 2018

Skapa hunger hos den mätta

Postkodlotteriet har knäckt koden och fått många engagerade och lojala kunder, så här gjorde de. Läs mer
10 trender för sociala medier 2018
Kundnytta: 22 Jan 2018

10 trender för sociala medier

2017 bjöd på mer rörligt och ett större behov av att betala för att nå ut med sitt innehåll i sociala medier. Hur kommer 2018 att... Läs mer
SEO-optimera din webbsida
Kundnytta: 15 Jan 2018

SEO-optimera din webbsida

Följ dessa tolv steg så kommer din hemsida få mer trafik! Läs mer
Nyord 2017
Språkskolan: 12 Jan 2018

Nyord 2017

Trots fejkade nyheter och cringeiga dabklipp har vi tagit oss igenom 2017 och in i ett nytt år. Varje år presenterar Språkrådet... Läs mer
Det korta filmformatets år
Nyheter: 09 Jan 2018

Det korta filmformatets år

Det rörliga materialet i sociala medier blir kortare och kortare för att konsumenten ska orka titta. Nya grepp måste testas för... Läs mer
Insiktsdriven kommunikation
Kundnytta: 04 Jan 2018

Insiktsdriven kommunikation

Vi på Chiffer levererar content som vi vet genererar engagemang. Detta lyckas vi med genom att arbeta med smarta verktyg och att... Läs mer
SEO-trender 2018
Kundnytta: 04 Jan 2018

SEO-trender 2018

Nytt år och dags att börja fundera över vad vi kan förvänta oss av 2018 gällande sökordsoptimering. Läs mer